SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

smak białka

  • Jaki budyń wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] ale jeśli ktoś jest nadal lojalnym fascynatem tego niepozornego deseru, może skorzystać z poniższego porównania, dzięki któremu wybierzemy najlepszy. Celiko Budyń o smaku jagodowym Skład: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, zagęszczony sok z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok z owoców czarnej jagody w proszku (0,5%), [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9459 Data: 2017-10-13 09:43:14
  • Okres Świąt Bożego Narodzenia jest czasem specjalnym. Czasem przepełnionym radością, czasem obcowania z rodziną, czasem wytchnienia. Jednak za rogiem czekają niebezpieczeństwa. Niebezpieczeństwa zarówno dla sylwetki, jak i zdrowia… A jeśli, o czym wspomniałem w punkcie dotyczącym treningu, jesteś daleko od tej granicy, dodatkowy sen pomoże w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9735 Data: 2020-12-17 19:25:28
  • Jakie placki do tortilli wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] żaden gość na imprezie. Skład placków do tortilli Niestety prócz mąki i wody oraz przypraw producenci dodają wielu specyfików, by utrzymać wilgoć placków, przydatność oraz smak i konsystencję. Najczęściej spotykane dodatki to: tłuszcze, stabilizatory, substancje spulchniające, cukier, glukoza, substancje konserwujące, polepszacze smaku i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 30273 Data: 2017-09-13 11:29:23
  • Która chałwa najlepsza?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Chałwa to kolejny produkt, który chciałbym porównać. Wielu z was, kocha chałwę za jej oryginalność i niepowtarzalny smak. Niestety zazwyczaj te spotykane w sklepach przepełnione są syropem glukozowym, utwardzonym olejem roślinnym i małą zawartością procentową sezamu, co stawia taką chałwę w złym świetle. Czy możemy od czasu do czasu nacieszyć się [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 27837 Data: 2017-09-09 11:13:39
  • Jest kilka powodów, dla których proces odchudzania u kobiet może różnić się od redukcji masy ciała u mężczyzn. Niezwykle ważnym aspektem jest choćby funkcjonowanie układu hormonalnego, który w przypadku płci żeńskiej bywa trudny do „opanowania”, jeśli pojawią się tam jakieś nieprawidłowości.  Forskolina, pochodząca z pokrzywy indyjskiej, zwiększa [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 641 Data: 2023-06-17 11:10:37
  • Która kasza jest najlepsza? Porównanie okiem dietetyka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] zwrócić uwagę na kaszę gryczaną, ze względu na bardzo wysoką zawartość magnezu. Dostarczenie tego składnika mineralnego z dietą nie jest proste. Dlatego też wygrywa ona dzisiejsze porównanie. Śmiało, można zaliczyć ją do superfood. Jej specyficzny smak można zmienić, spożywając niepaloną kaszę gryczaną, która przy okazji jest mniej przetworzona.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 26784 Data: 2017-09-08 09:54:49
  • Który sos w słoiku wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] 16,7 g cukrów) 1 g soli Plusy: produkt jest ogólnodostępny, jego konsystencja jest lekka i delikatna. Ciekawie prezentuje się z różnymi daniami, nadając im lekko pikantny smak. Minusy: skład niestety nie jest najlepszy, zdecydowanie mógłby być inny, wysoka cena. Wnioski Wybór gotowego sosu nie należy do łatwych, ale zdecydowanie, gdy ktoś ma [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16573 Data: 2017-10-24 12:22:44
  • Jaki chrzan najzdrowszy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] ma możliwość robienia go w domu. Zatem poniżej zestawienie najczęściej kupowanych chrzanów. Na co zwrócić uwagę podczas zakupu? Co dodają producenci do środka, by zwabić nas smakiem? Krakus Chrzan z żurawiną Skład: korzeń chrzanu 43%, woda, żurawina 15%, cukier, ocet spirytusowy, olej rzepakowy, sól, substancje zagęszczające: guma guar, guma [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8107 Data: 2017-10-15 12:23:08
  • Jakie orzechy są najzdrowsze?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] magnezu 105 mg wapnia 3,9 mg żelaza 2,2 mg cynku 1,3 mg miedzi 1,3 mg manganu 1 mg sodu Cena za 1 kg: to około 50 zł. Plusy: produkt jest ogólnodostępny, mają ciekawy, słony smak, mogą być ciekawym dodatkiem do diety. Zawierają sporo białka. Minusy: kiepskie proporcje kwasów tłuszczowych, niestety często pistacje są dodatkowo prażone i dosalane. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7394 Data: 2017-10-12 09:53:44
  • Jaki majonez jest najzdrowszy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] przeciwutleniacz (E385), regulator kwasowości (kwas cytrynowy). 100 g tego majonezu dostarczy 702 kcal, w tym 1,3 g białka, 3 g węglowodanów oraz 76,1 g tłuszczu. Plusy: smak bardzo przyjemny, delikatny, nie za słony, nie za słodki, jednolita konsystencja o przyjemnym zapachu, produkt ogólnodostępny, skład nie jest najgorszy. Minusy: dodatek [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 22297 Data: 2017-08-31 09:33:49
  • Jakie jajka najlepiej jeść?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Jajka stanowią codzienny i właściwie nieodłączny element naszej diety, z wykluczeniem tych, u których wykryto nietolerancję na ten produkt. Są symbolem życia, świeżości, te kurze kojarzą się nam z Wielkanocą, ale w Polsce i nie tylko coraz częściej kosztujemy nowości, między innymi strusich jaj, które zakupić można zazwyczaj u hodowcy. Jakie są [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 17664 Data: 2017-09-24 10:48:43
  • Jaka kasza jest najzdrowsza?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Kasze coraz częściej goszczą na naszych stołach. Na sklepowych półkach jest ich kilka rodzai, każdy zatem może znaleźć odpowiednią dla siebie. Wszystkie są na swój sposób bardzo wartościowe, zawierają sporo błonnika, białka i witamin oraz minerałów niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Od pewnego czasu używanie ich w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4996 Data: 2017-10-03 10:23:18
  • Doczekaliśmy czasów, w których bycie na diecie, nie jest już kojarzone z monotonią i niejakimi smakowo posiłkami. Moda na bycie fitness zmotywowała producentów do prawdziwej "wojny" o gusta i wrażenia smakowe klientów. Bycie na diecie bywa trudne tylko wtedy, gdy trudno utrzymać się w jej założeniach lub gdy pokusa na słodycze bierze górę. Osoby [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 74148 Data: 2018-03-26 13:36:31
  • Problem doboru odpowiedniego prezentu wraca każdego roku, osoby trenujące często stosują specyficzną dietę, mają wyrafinowaną odzież i specjalistyczny sprzęt. Znam przypadki kupowania zupełnie nieprzydatnych prezentów (książek o podstawach treningu dla osoby zaawansowanej) albo, co gorsza, odżywek, sprzętu czy ubrań, których dana osoba ma w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 14079 Data: 2017-12-16 17:02:04
  • Ryż czy komosa ryżowa, co zdrowsze i lepsze na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Ryż i komosa ryżowa to dwa popularne ziarna w diecie wielu ludzi na całym świecie. Oba te produkty są bogate w składniki odżywcze, ale różnią się nieco wartościami i zawartością witamin oraz minerałów. Jeśli zastanawiasz się, który z tych produktów jest lepszy dla Ciebie i Twojego zdrowia to zachęcam do lektury poniższego artykułu.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 775 Data: 2023-10-15 20:50:00
  • Odżywki białkowe zyskują coraz większą popularność z racji swojego uniwersalnego charakteru, funkcjonalności oraz wyjątkowych gam smakowych. O ile kiedyś były one przypisywane tylko do diet osób intensywnie trenujących, to w obecnych czasach są stosowane nie tylko przez osoby aktywne, ale również osoby starsze, osoby z dietami eliminacyjnymi, czy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4637 Data: 2022-05-13 18:19:46
  • Kasza czy ziemniaki? Porównanie okiem dietetyka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] bywa trudna. Ponadto w kaszy tej jest spory udział białka, co również jest istotne dla wegetarian i wegan. Warto również dodać, że jest bogata w błonnik. Dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Minusy: posiada bardzo specyficzny smak, co nie każdemu może odpowiadać. Bardzo często kupujący nie widzą możliwości jej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 28215 Data: 2017-10-04 09:12:16
  • Pozbywanie się tkanki tłuszczowej jest utrapieniem dla wielu osób. Środki, które mają „zapewnić sukces”, sprzedają się w dziesiątkach tysięcy opakowań. Najciekawsze jest w tym, iż wiele osób wcale nie szuka zwykłych suplementów diety. Wolą trucizny w rodzaju DNP (który zabił dziesiątki osób), środki, które mogą doprowadzić do hospitalizacji z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8039 Data: 2019-04-28 15:22:50
  • Odżywki dla sportowców i osób aktywnych fizycznie, zawierające w członie nazwy wyraz „carbo”, są zwykle kompleksami odpowiednio zestawionych węglowodanów, nazywanych wymiennie cukrami. „Rodzynek” w naszym zestawieniu produktów typu „Carbo”. Unikalność tego suplementu polega m.in. formie, w jakiej producent prezentuje go swoim potencjalnym [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4443 Data: 2020-10-05 09:52:02
  • Jakie kabanosy wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] diametralnie, niektóre z nich zawierają substancje uznane za niekorzystne, inne zaś poszczycić się mogą ciekawym składem, który przekłada się też na jakość produktu i jego smak. Dodatkowym wyznacznikiem może być ilość mięsa, jaka została użyta do wyprodukowania 100 g produktu. Jednak należy pamiętać, że nie jest to jedyny wyznacznik jakości, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 35494 Data: 2017-08-07 10:03:11